Roladki z rybą

Wyglądają wyjątkowo efektownie!

Składniki:

  • 20 dag szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 6 łyżek oleju
  • 25 dag mielonego twarogu
  • 1 opakowanie (50 dag) makaronu lasagne
  • 30 dag filetów z łososia, (ew. innej morskiej ryby)
  • po 1 czerwonej i żółtej papryce
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 175 ml bulionu warzywnego
  • ok. 5 gałązek szałwii
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

1. Makaron włóż do wrzącej, posolonej wody. Gotuj 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Płaty zanurz na chwilę w zimnej wodzie, wyjmij, osącz i ułóż na ściereczce.

Reklama

2. Szpinak przebierz, opłucz, osusz. Cebule obierz, grubo posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim połowę czosnku i cebuli. Dołóż szpinak. Chwilę razem podduś. Potem przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zdejmij z ognia i wymieszaj z twarogiem. Filety opłucz, osusz, lekko posól i pokrój na kawałki.

3. Na płatach makaronu rozłóż masę szpinakową i rybę. Pozostaw wolne brzegi. Lasagne zwiń. Rulony owiń grubą folią aluminiową. Mocno skręć końce. Włóż do posolonego wrzątku i gotuj ok. 15 minut.

4. W tym czasie papryki oczyść, opłucz, strączki pokrój w drobną kostkę. Resztę cebuli i czosnku zeszklij na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Dodaj paprykę i koncentrat pomidorowy. Zasmaż. Podlej bulionem, gotuj ok. 2 minut. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Listki szałwii usmaż na pozostałym oleju. Rulony ze szpinakiem i rybą wyjmij, pokrój na kawałki. Polej sosem paprykowym i udekoruj listkami szałwii

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje