Roladki ze schabu z warzywami
Gotowe w godzinę.
Roladki z powodzeniem zastąpią tradycyjne kotlety 123RF/PICSEL
Składniki:
- 4 plastry schabu
- pół czerwonej papryki
- pół zielonej papryki
- 4 plastry boczku wędzonego
- cebula dymka
- olej
- pół szklanki białego wytrawnego wina
- 1,5 łyżki masła klarowanego
- kilka łyżeczek mąki
- liść laurowy
- ziele angielskie
- rozmaryn
- sól pieprz
Przygotowanie:
1. Papryki i cebulę pokrój w paski. Schab cienko rozbij, przypraw solą i pieprzem, na każdym kawałku ułóż po plastrze boczku i po kawałku cebuli, zielonej i czerwonej papryki, dokładnie zwiń, obtocz w mące. Możesz je pospinać wykałaczkami. Gotowe roladki smaż z każdej strony kilka minut na rozgrzanym oleju.
2. Pozostałą cebulę pokrój w kostkę, usmaż na maśle. Zalej ją szklaną wody i szklanką wina, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, i rozmaryn, włóż roladki i duś 20 minut. Możesz zagęścić sos rozpuszczonym masłem wymieszanym z mąką.