Roladki ze schabu z warzywami

Gotowe w godzinę.

Roladki z powodzeniem zastąpią tradycyjne kotlety
Roladki z powodzeniem zastąpią tradycyjne kotlety 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 plastry schabu
  •  pół czerwonej papryki
  • pół zielonej papryki
  • 4 plastry boczku wędzonego
  • cebula dymka
  • olej
  • pół szklanki białego wytrawnego wina
  • 1,5 łyżki masła klarowanego
  • kilka łyżeczek mąki
  •  liść laurowy
  • ziele angielskie
  • rozmaryn
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Papryki i cebulę pokrój w paski. Schab cienko rozbij, przypraw solą i pieprzem, na każdym kawałku ułóż po plastrze boczku i po kawałku cebuli, zielonej i czerwonej papryki, dokładnie zwiń, obtocz w mące. Możesz je pospinać wykałaczkami. Gotowe roladki smaż z każdej strony kilka minut na rozgrzanym oleju.

2. Pozostałą cebulę pokrój w kostkę, usmaż na maśle. Zalej ją szklaną wody i szklanką wina, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, i rozmaryn, włóż roladki i duś 20 minut. Możesz zagęścić sos rozpuszczonym masłem wymieszanym z mąką.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas