Roladki ze szpinakiem

Smaczne i zdrowe.

Składniki:

  • filet z piersi indyka
  • 40 dag świeżego szpinaku lub opakowanie mrożonego szpinaku
  • łyżka śmietany 18 proc.
  • 15 dag sera feta
  • łyżka bułki tartej
  • jajko
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1 Filet z piersi zmiel w maszynce do mięsa. Możesz też kupić gotowe mielone mięso z indyka. Dodaj przyprawy, jajko, bułkę tartą. Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, dodaj więcej bułki tartej. Dokładnie wymieszaj, odstaw w zimne miejsce na 20 minut.

Reklama

2 Szpinak podsmaż na oleju, dodaj przeciśniety przez praskę ząbek czosnku, sól, pieprz, śmietanę i ser feta. Wymieszaj, podduś chwilę, wystudź. 3 Uformuj prostokąt z mięsa, ułóż go na papierze do pieczenia. Rozłóż na nim farsz, zwiń ciasno roladę. Piecz w temperaturze 190°C około 1,5 godziny.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje