Rolki serowe z pieczywa tostowego z dipem paprykowym

Świeże pieczywo tostowe rozwałkować wałkiem na ok. 0,5 cm.

 Rolki serowe z pieczywa tostowego z dipem paprykowym
Rolki serowe z pieczywa tostowego z dipem paprykowymmateriały prasowemateriały prasowe

Składniki:

  • 6 kromek pieczywa tostowego
  • 12 plasterków sera Gouda MSM Mońki
  • 1 świeża papryka czerwona
  • 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • 80 g pomidorów suszonych w oleju
  • papryka chilli
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

1. Świeże pieczywo tostowe rozwałkować wałkiem na ok. 0,5 cm. Na każda kromkę położyć po dwa plasterki sera żółtego i ciasno zwinąć. Zgrillować z dwóch stron na patelni na złot kolor.

2. Przygotować dip: paprykę pokroić w cząstki i chwilę podsmażyć na oleju z pomidorów. Dodać paprykę chilli i doprawić solą do smaku. Zblendować na gładką masę, ostudzić i przelać do miseczek.

Zmysłowe smaki: Muffiny z białą czekoladą i malinamiInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas