Rollsy z cukinii z serkiem

Smaczna i prosta w przygotowaniu przekąska.

Rollsy z cukinii
Rollsy z cukiniimateriały prasowe

Sposób przygotowania

Cukinię pokroić wzdłuż  w cienkie plasterki, posmarować z obu stron w oliwą, następnie oprószyć solą i pieprzem. Tak przygotowane plasterki przełożyć do blaszki i upiec w rozgrzanym do 220°C  piekarniku, żeby zmiękły (mogą się lekko zrumienić). Następnie wyłożyć z piekarnika i wystudzić. Każdy plasterek posmarować serkiem, położyć plasterek wędliny dojrzewającej, oliwkę i delikatnie zrolować.

Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas