Rosół inaczej

W takiej wersji będzie jeszcze bardziej smaczny!

Rosół
Rosół123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Warzywa obierz i umyj. Marchew, pietruszkę, cebulę pokrój w kostkę, a pora wzdłuż na 4 części i na cienkie plasterki. Wymieszaj je z mielonym mięsem i białkami jaj. Zalej całość zimnym bulionem i wstaw na średni ogień. Zagotuj, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj zupę ok. 50 min. Gdy białka i mięso z warzywami wypłyną na wierzch, nabierz chochlą bulion od spodu i przelej go po ścianach garnka. Powtarzaj czynność, aż bulion stanie się przejrzysty. Wyłącz gaz i przelej bulion przez gęste sitko wyłożone gazą (jeśli trzeba, kilka razy). Dopraw sosem sojowym, podawaj z natką pietruszki i np. uszkami.

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas