Rozgrzewająca zupa dyniowa

Nic tak nie kojarzy się z jesienią, jak pomarańczowa, dorodna, pachnąca dynia.

Składniki

  • 500 g obranej i wydrążonej dyni
  • 3 ziemniaki
  • cebula
  • 1 litr bulionu
  • garść pestek dyni np. Siesta
  • garść słonecznika łuskanego np. Siesta
  • 1 łyżeczka curry np. Appetita
  • sól, pieprz, cukier do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Zeszklij posiekaną cebulę na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę dynię i surowe ziemniaki. Po chwili dodaj curry. Po około 5 minutach smażenia, wlej bulion i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Całość zmiksuj, przypraw do smaku i udekoruj prażonymi pestkami dyni i słonecznika.

Reklama

Smacznego! 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje