Rozgrzewająca zupa serowa ze świeżą pietruszką i grzankami

Idealna na jesień!

Składniki:

· 6 kromek chleba tostowego np. firmy Dan Cake

Reklama

· 1 litr bulionu drobiowego

· 300g serka topionego

· 100g chudego boczku

· 2 cebule

· 3 ząbki czosnku

· świeża pietruszka

· oliwa

· łyżeczka kurkumy, sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Siekamy cebulę, boczek kroimy na mniejsze kawałki i przeciskamy czosnek przez praskę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę, czosnek i boczek. W rondelku podgrzewamy przygotowany wcześniej bulion. Dodajemy do niego serki topione i powoli mieszamy.

2. Gdy serki całkowicie się rozpuszczą dodajemy podsmażoną cebulę i czosnek. Gotujemy jeszcze przez chwilę, a całość doprawiamy kurkumą, solą i pieprzem.  Chleb kroimy na małe kostki, wykładamy na blachę i podpiekamy w piekarniku. Gdy zupa będzie gotowa nalewamy do miseczek, przystrajamy grzankami oraz listkami świeżej pietruszki.

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje