Składniki na 30 sztuk: - 50 g gorzkiej czekolady, - 170 g mąki, - łyżka kakao, - 50 g mielonych migdałów bez skórki, - 30 g cukru, - paczka cukru waniliowego, - szczypta soli, - żółtko, - 100 g masła, - 100 g białej czekolady, - 2 łyżki cukru pudru, - cukrowe perełki do dekoracji Przygotowanie: Czekoladę pokruszyć i rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, nieco przestudzić. Mąkę, kakao, migdały, cukier, cukier waniliowy, sól i żółtko umieścić w misce. Dodać masło w kawałkach i płynną czekoladę. Wyrobić przy pomocy robota kuchennego. Zawinąć w folię i odstawić na godzinę w zimne miejsce. Z ciasta formować rożki o długości ok 5 cm. i układać na wyłożonych papierem blachach. Piec kolejno w 200 st. C przez ok. 10 minut. Wyjąć, ostudzić. Białą czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Czekoladą i perełkami cukrowymi dekorować rożki. Część oprószyć cukrem pudrem.