Rurki z serowo - cukiniowym farszem

Cannelloni z takim nadzieniem można zapiec też pod beszamelem.

Makaron rurki z nadzieniem
Makaron rurki z nadzieniem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Obie cukinie umyj i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Lekko osącz. Ser mozzarella również zetrzyj na tarce o drobnych oczkach (wcześniej możesz go włożyć na krótko do zamrażarki, żeby był twardszy - łatwiej będzie go trzeć). 

2. Cukinię połącz z serem, dodaj śmietanę, przypraw całość czosnkiem, solą, pieprzem, bazylią. Nadziej farszem makaronowe rurki. 

3. W natłuszczonym olejem naczyniu żaroodpornym rozłóż przecier (najlepszy jest domowy; możesz użyć też pokrojonych pomidorów), doprawiony czosnkiem, papryką, solą oraz oregano. Nałóż rurki. Posyp parmezanem. Zapiekaj w 180 st. C 40 min (lub aż makaron zmięknie).

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas