Ryba pieczona z warzywami

Rybę warto jeść nie tylko od święta.

Składniki

  • 4 pstrągi (po ok. 30 dag)
  • 4 ząbki czosnku
  • papryka czerwona zielona i żółta
  • cebula dymka ze szczypiorkiem
  • 2 papryczki chili
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki oliwy
  • cytryna
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1 Pstrągi spraw, odcinając głowy, ale nie odcinając ogonów. Oskrob, usuń wnętrzności i skrzela. Ryby dokładnie opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny, odłóż na pół godziny do lodówki.

Reklama

2 Na czterech kwadratach folii aluminiowej ułóż ryby, obłóż je drobno pokrojonymi paprykami, posiekanymi ząbkami czosnku i cebulek, posiekanym szczypiorkiem. Posyp solą i pieprzem. Zawiń i piecz 30 minut w temp. 180°C. Wyjmij z folii, podawaj z ziemniakami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje