Ryba po grecku

Dobrze przygotowana i doprawiona smakuje wspaniale!

Ryba w sosie pomidorowym
Ryba w sosie pomidorowym123RF/PICSEL

Filety opłukać i osuszyć, pokroić na kawałki, posolić z obu stron, opanierować w mące i usmażyć na oleju. 

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, jarzyny obrać, zetrzeć na tarce i dodać do cebuli. 

Smażyć przez kilka minut i podlać wodą  - ok. pół szklanki, dusić wszystko ok. 15 minut.

Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę dusić. Pod koniec dodać paprykę słodką i ostrą oraz cukier, sól i pieprz. Można dodać kilka kropel soku z cytryny.

Na dno naczynia położyć jarzyny, następnie rybę i przykryć warzywami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas