Ryba z grilla

Składniki: sztuka pięknej dorodnej ryby (pstrąg, dorsz, łosoś),oliwa z oliwek, gruboziarnista sól, pieprz, świeży rozmaryn.

Rybę położyć na folii, polać oliwą, posolić, popieprzyć i "ozdobić" dwiema gałązkami rozmarynu zerwanego prosto z ogródka.

Reklama

Zawinąć folię i położyć pakunek na ruszt. Poczekać chwilę. Nie ma niczego lepszego. Ryba rozpływa się w ustach, a smaku i zapachu rozmarynu nie da się do niczego porównać. Lapidarne, ale jakie wyśmienite.

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | oliwa | ryba | ryby | grill

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje