Ryba z piekarnika

Aktualizacja

Ryba z piekarnika jest idealna na obiad. Dania z ryb są bardzo zdrowe i powinniśmy spożywać je cały rok. Ryba z piekarnika jest łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Ryba z piekarnika wygląda doskonale
Ryba z piekarnika wygląda doskonale123RF/PICSEL

Ryba z piekarnika - przygotowanie

1. Rybę umyć i osuszyć, naciąć w kilku miejscach lub odkroić całkiem kawałki. Rybę natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do ryb. W nacięcia powkładać przekrojone na pół plasterki cytryny, a do środka włożyć odrobiną masła wymieszanego z rozdrobnionym czosnkiem, posypać ziołami.

2. Paprykę umyć, pokroić w kawałki i delikatnie skropić oliwą. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego wraz z papryką. Na jej wierzchu rozetrzeć pozostałe masło.

3. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, bez przykrycia.

Sprawdź też inne przepisy na dania z ryb:


Zobacz również: 

Sen ma ogromny wpływ na kondycję naszej skóry
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas