Składniki: - 0,7 kg filetów rybnych (mintaj, morszczuk), - 1 kg ziemniaków, - 1/2 kapusty pekińskiej, - 0,5 kg mięsistych pomidorów, - 3 łyżki masła, - 3/4 szklanki mleka, - 2 żółtka jajka, - 1 cebula, - sok z 1 cytryny, - sól, pieprz, - olej Przygotowanie: Ziemniaki ugotować i po przestudzeniu zmielić, a następnie połączyć z 1 łyżką masła, żółtkami jajek i mlekiem. Filety rybne po rozmrożeniu dokładnie osuszyć, podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Kapustę poszatkować, cebulę posiekać, pomidory pokroić w kostkę. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić cebulę, dodać kapustę i po chwili smażenia pomidory, dusić 2-3 minuty. Kapustę przełożyć do naczynia żaroodpornego, ułożyć na niej porcje ryby i wstawić na 10 min. do nagrzanego do 200 st. C piekarnika. Puree ziemniaczane nałożyć do szprycki z końcówką w kształcie gwiazdki, wycisnąć ozdobnie na zapieczonej rybie. Zapiekać do zrumienienia ziemniaków. Czas przygotowania 2 h. Przepis na 5 osób.