Ryż z grzybami

Smaczny i nie tuczy!

Skladniki:

  • 1 litr bulionu warzywnego
  • duża cebula
  • masło
  • 50 dag mieszanych grzybów (lub pieczarek)
  • 20 dag ryżu do risotto
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • łyżka startego parmezanu

Przygotowanie:

1 W rondlu rozgrzej 2 łyżki masła i zeszklij połowę pokrojonej cebuli. Wsyp ryż i mieszając, smaż chwilę. Wlej szklankę gorącego bulionu. Nakryj naczynie i gotuj, aż ryż wchłonie płyn. Znów dolej bulionu i gotuj, aż ziarna będą miękkie.

Reklama

2 Grzyby oczyść, pokrój i opłucz. Na drugiej patelni rozgrzej masło, włóż resztę cebuli i zeszklij. Włóż grzyby i smaż około 20 minut. Przypraw solą, pieprzem. Ryż wymieszaj z grzybami. Posyp parmezanem i posiekaną natką.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje