Ryż z kurczakiem

Lekki i pożywny obiad

Składniki

  • 75 g fileta z piersi kurczaka
  • 2–3 łyżki oleju
  • 1 garść liści młodego szpinaku
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 1⁄4 średniego ogórka
  • 1⁄4 czerwonej cebuli
  • 2 oliwki kalamata
  • 30 g sera feta
  • 40 g hummusu

Sposób przygotowania

W misce wymieszaj sok z cytryny, natkę pietruszki, czosnek, paprykę, oregano, sól i pieprz. Włóż do niej kurczaka i natrzyj go przyprawami. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut. Na średnim ogniu rozgrzej patelnię i spryskaj ją lekko olejem. Smaż kurczaka po 5-6 minut z obu stron lub do miękkości. Przełóż na talerz i zostaw do przestygnięcia. Następnie pokrój mięso w grube plastry. Włóż do miski szpinak, pomidorki, ogórka, cebulę, oliwki oraz fetę i delikatnie wymieszaj. Wypełnij ryżem połowę miseczki. Na drugą połówkę wyłóż BIKINI BODY sałatkę, a na wierzch kurczaka i hummus. Podawaj z kawałkami cytryny.  

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje