Ryżowe serduszka z malinową konfiturą

Jeśli planujemy Walentynki w domu, warto pomyśleć o słodkim, miłosnym poczęstunku. Jak wszyscy wiemy – przez żołądek do serca! Naszą propozycją są oryginalne i przepysznie malinowe serduszka!

Ciasteczka ryżowe
Ciasteczka ryżowemateriały prasowe

1. Ryż ugotować w nieosolonej wodzie.

2. Po ugotowaniu ryżu, dodać do niego cukier, mleczko kokosowe oraz płatki kokosowe. Zblendować na jednolitą masę.

3. Maliny podgrzać w rondelku z cukrem i zblendować. Uformować ciastka w kształcie serc (np. za pomocą foremki do ciasteczek), udekorować syropem z malin i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas