Rzodkiewkowy chłodnik

Doskonały na upały!

Składniki:

  • 1 l kefiru
  • 2 małe pęczki rzodkiewki
  • świeży ogórek
  • 3 łyżki śmietany 12 proc.
  • pół pęczka szczypiorku
  • mała garść mięty
  • sól pieprz

Reklama

Przygotowanie:1 Warzywa umyj. Kefir wymieszaj ze śmietaną. Ogórka obierz, drobno pokrój, rzodkiewki zetrzyj na tarce. Szczypiorek i miętę posiekaj.2 Do miski włóż rzodkiew z ogórkiem i miętą, wlej kefir ze śmietaną. Przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Schładzaj.
3 Gotowy chłodnik przelewaj do szklaneczek, dekoruj szczypiorkiem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje