Saganek pełny różności

Pomysł na danie, gdy masz w lodówce... resztki!

Czas przyrządzenia: 50-60 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 400 g mięsa, np. surowej szynki (ale może być wołowina z rosołu
  • z resztką zupy)
  • kilka kabanosów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 4 duże ziemniaki
  • papryka
  • puszka czerwonej fasolki lub/i groszku
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • natka
  • sól, pieprz, papryka, majeranek

1. Jeśli masz surowe mięso, oczyść je i pokrój w kostkę. W dużym garnku rozgrzej olej, przesmaż na nim posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj mięso, chwilę smaż razem. Dorzuć pokrojone kabanosy (możesz zamiast nich dołożyć też inną kiełbasę). Chwilę smaż.

Reklama

2. Podlej podsmażone składniki wodą (lub rosołem), dołóż pokrojone ziemniaki, marchewki i paprykę, dopraw solą i pieprzem. Duś, mieszając, do miękkości. W trakcie duszenia dodaj puszkę fasolki (lub/i groszku; może być też garść mrożonego). Ponownie dopraw i podaj z natką.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje