Sajgonki z serem i warzywami

Ostatki tuż, tuż, a więc proponujemy pyszną i łatwą w przygotowaniu przekąskę, w sam raz na karnawałowy wieczór. Sajgonki z serem i warzywami nie tylko egzotycznie wyglądają, ale także wyśmienicie smakują!

Składniki

  • papier ryżowy
  • liście botwinki
  • ogórek świeży
  • marchewka
  • papryka świeża
  • ser Aldamer np. MSM Mońki
  • sos sojowy
  • chrzan wasabi

Sposób przygotowania



Reklama

Papier ryżowy namoczyć w wodzie aż do zmięknięcia. Na każdy nałożyć liść botwinki, pokrojone w cienkie paseczki warzywa, kiełki i plaster sera. Zwinąć jak gołąbki. Podawać z sosem sojowym wymieszanym z niewielką ilością chrzanu wasabi. 

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje