Sałatka burakowo-ananasowa

Pyszne śniadanie.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • puszka ananasów w plastrach
  • 200 g buraków gotowanych
  • 2 filety z sardeli
  • 100 g selera naciowego
  • sól
  • 4 łyżki octu jabłkowego
  • pieprz, pół łyżeczki cukru
  • łyżka płatków owsianych
  • zielona cebulka
  • 60 g masła
  • 2 bułki dyniowe
  • czerwony pieprz i listki selera do dekoracji

Przygotowanie:

Plastry ananasa i buraki pokroić w kostkę. Sardele drobno pokroić. Selera pokroić i blanszować w osolonym wrzątku 2 minuty. 6 łyżek soku ananasowego wymieszać z octem. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Przygotowane składniki, sos i płatki owsiane wymieszać, odstawić. Zieloną cebulkę pokroić i wymieszać z masłem. Bułeczki dyniowe pokroić, posmarować masłem cebulowym i podawać z sałatką.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas