Sałatka fasolowa

Pożywna i smaczna.

Składniki:

Reklama

- 1 puszka białej fasoli w zalewie,
- 1 puszka czerwonej fasoli w zalewie,
- 1/2 szklanki drobnej zielonej fasolki,
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 mała cebula,
- sól, pieprz,
- 4 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Zieloną fasolkę zalać wrzątkiem i odstawić na 1 h. Wodę osolić, ugotować, schłodzić. Białą i czerwoną fasolę odcedzić z zalewy. Cebulę posiekać, czosnek pokroić w plasterki. Wszystkie składniki sałatki połączyć, doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą.
Czas przygotowania 2 h. Przepis na 4 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | potrawy wegetariańskie | sałatki | fasola

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje