Sałatka grecka

Z serem feta.

Składniki:

Reklama

Różne rodzaje sałaty; 4 pomidory; 3 świeże ogórki; 1 czerwona papryka, 1 zielona papryka, 1 żółta papryka; ser feta -całe opakowanie; pół szklanki oliwy; pół główki czosnku; fasola z puszki; sól; pieprz

Przyrządzanie:

A. Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski.

B. Pomidory, i ogórka i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do miski.

C. Do tego wszystkiego umytą fasolkę i pokrojony w kostkę ser feta.

D. Do oliwy wrzucamy rozgnieciony czosnek, solimy i pieprzymy i tym sosem polewamy sałatkę mieszamy i podajemy.

Nasza rada:

Do sałatki najlepsza jest bagietka.

Porcja dla 4 osób.

Stopień trudności - łatwy.

Czas przyrządzenia - 20 min.

Zawartość tłuszczu - mała.

Dowiedz się więcej na temat: papryka | feta | sałatka | sałatki | kuchnia grecka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje