Sałatka grzybowa na ciepło

Nie musisz iść na grzybobranie.

Składniki na 4 porcje:

- 200 g pieczarek,
- 200 g małych boczniaków,
- cebula,
- cykoria,
- 200 g endywii,
- 4 łyżki oleju,
- 4 łyżki octu,
- sól, pieprz,
- pół łyżeczki cukru

Przygotowanie:

Endywię i cykorię pokroić, zmieszać. Zalać 2 łyżkami oleju zmieszanymi z octem i doprawionymi solą, pieprzem i cukrem.
Na 2 łyżkach oleju przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać oczyszczone i pokrojone grzyby, smażyć razem przez 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałatki, wymieszać, podawać.
Czas przygotowania: 20 minut
Jedna porcja zawiera: 500 kJ/119 kcal

Dowiedz się więcej na temat: sałatki | grzyby

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje