Sałatka letnia

Z sosem winegret.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 1 sałata masłowa,
- 1 pęczek rzodkiewek,
- 1 pęczek dymki,
- 2 gotowane jajka,
- 8 plasterków boczku wędzonego,
Sos winegret (wszystkie składniki połączyć): - 1 łyżka musztardy,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- 4 łyżki oleju,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Sałatę umyć, podzielić, dymkę oddzielić od szczypioru, cebulkę pokroić drobniutko, szczypior trochę grubiej. Rzodkiewki pokroić w plastry, jajka gotowane posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i zalać sosem, a na koniec usmażyć boczek pokrojony na mniejsze plasterki.
Czas przygotowania: 20 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: S.O.S. | sałatka | sałatki | rzodkiewka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje