Sałatka makaronowa

Z pieczoną wołowiną.

Składniki:

- 1/2 paczki dowolnego makaronu,
- 10 dag pomidorków koktajlowych,
- 1 duży ogórek,
- 1 czerwona cebula,
- 30 dag pieczonej wołowiny,
- 1/2 pęczka natki pietruszki,
- sól, pieprz,
- 3 łyżki oleju

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente, przepłukać zimną wodą, osączyć dokładnie.
Pomidory i ogórki pokroić na cząstki. Cebulę i część natki pietruszki posiekać. Wszystkie składniki sałatki połączyć, doprawić solą i pieprzem, skropić olejem, wymieszać, podawać z plastrami wołowiny.
Czas przygotowania 30 min.
Przepis na 5 osób.

Dowiedz się więcej na temat: sałatki | sałatka | makaron

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje