Sałatka marchwiowo-figowa

40 dag marchwi; 10 dag suszonych fig; por; kilka liści sałaty; natka pietruszki. Sos: sok i starta skórka z jednej cytryny; łyżka miodu; szczypta mielonego imbiru; sól.

Oczyszczoną marchew ścieramy na grubej tarce. Figi kroimy w kostkę i dodajemy do marchwi. Pory pokrojone w cienkie krążki rozdzielamy na pierścienie. Składniki sosu mieszamy i dodajemy do sałatki. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Umyte i odsączone liście sałaty układamy na talerzu, na nich schłodzoną sałatkę i posypujemy po wierzchu drobno posiekaną natką pietruszki.

Reklama

Uwaga - działa jak afrodyzjak.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: S.O.S. | sałatka | sałatki | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje