Sałatka pomidorowo-ziemniaczana

Z pesto.

Składniki:

- 800 g małych ziemniaków,
- 80 g Pesto alla Genovesa,
- 3 łyżki octu białego balsamicznego,
- sól , pieprz, cukier,
- 8 listków salaty Lollo bianco,
- pęczek zielonej cebulki,
- 400 g pomidorów,
- 30 g oliwek nadziewanych papryką,
- 40 g czarnych oliwek,
- 150 g salami w plasterkach

Reklama

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, przelać zimną wodą, obrać. Pesto wymieszać z octem, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Sałatę potargać, cebulkę posiekać, pomidory i ziemniaki pokroić w plasterki lub ćwiartki. Wymieszać z pozostałymi składnikami, polać dresingiem z pesto.

Czas przygotowania: 60 minut
Jedna porcja zawiera: 2010 kJ/480 kcal

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | pomidory | ziemniaki | gotowanie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje