Sałatka śledziowa z kuskusem i migdałami

Tą sałatką zaskoczysz gości!

Składniki

  • Pół szklanki kaszy kuskus
  • 4 filety śledziowe
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 30 g zielonych oliwek
  • 100 g płatków migdałowych np. Bakalland
  • 1 cytryna
  • Szczypiorek
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Kaszę kuskus zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na kilka minut pod przykryciem. Filety śledziowe kroimy w wąskie paski, a cebulę w krążki. Następnie przyprawiamy kaszę oliwą, solą i pieprzem, dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i pokrojony szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy. Na gotową kaszę układamy pokrojone śledzie, cebulę i oliwki i posypujemy wszystko płatkami migdałów. Możemy dodać również plasterek cytryny. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje