Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem

Lekka i smaczna!

Składniki:

  • filety śledziowe a’la matjas - 6 sztuk
  • ananas z puszki - 6 plasterków
  • jajka ugotowane na twardo - 3 sztuki
  • papryka konserwowa - 1 mały słoiczek
  • sos tatarski np.Tarsmak                             
  • 1 słoiczek 200g
  • dojrzały granat - ½ sztuki
  • płatki chilli
  • ocet spirytusowy - ½ szklanki
  • woda - 1 litr

Przygotowanie:

1. Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z octem, żeby straciły nadmierną słoność i nabrały lekko octowego posmaku. Ananasa,  jajko i paprykę pokroić w średnią kostkę, dodać odsączone i pokrojone w cząstki śledzie i wszystko połączyć z sosem tatarskim.

Reklama

2. Sałatkę wyłożyć do miseczki i posypać płatkami chilli i pestkami granata.  

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje