SAŁATKA WALDORF

Składniki dla: 1 osoby

Składniki

  • 100 g grubo posiekanego selera naciowego
  • 50 g grubo krojonych jabłek
  • 50 g grubo posiekanych orzechów włoskich
  • 10 g grubo posiekanej czerwonej cebuli
  • 5 g posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka kaparów
  • 5 g lubczyku lub liści selera, grubo posiekanych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • sok wyciśnięty z ¼ cytryny
  • ¼ łyżeczki musztardy Dijon
  • 50 g rukoli
  • 35 g liści cykorii

Sposób przygotowania

Seler naciowy, jabłka, orzechy włoskie i cebulę wymieszać z natką pietruszki, kaparami i lubczykiem lub liśćmi selera.W misce energicznie wymieszać oliwę z oliwek, ocet, sok z cytryny i musztardę, aby powstał sos. Mieszaninę selera z dodatkami ułożyć na liściach rukoli i cykorii,a całość spryskać sosem.

Reklama


Przepis pochodzi z książki Aidan Goggins, Glen Matten “Dieta SIRT" Copyright © Aidan Goggins and Glen Matten 2016 Copyright © for the Polish edition by MT Biznes Ltd.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje