Sałatka z awokado i serem Aldamer

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki

  • 2 garście rukoli
  • 2 garście liści młodej botwinki lub młodego szpinaku
  • 1 dojrzałe awokado
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 6 jajek przepiórczych
  • 100 g sera żółtego np. Aldamer MSM Mońki

Składniki - sos winegret

  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 100 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • szczypta soli i czarnego pieprzu do smaku

Sposób przygotowania

Rukolę i liście botwinki wyłożyć do miski. Dodać poszarpaną sałatę, cząstki obranego awokado, pomidorki przekrojone na pół oraz ugotowane i przekrojone jajka przepiórcze. Dodać utarty na grubym oczku ser, polać sosem winegret i delikatnie wymieszać.

Reklama

Smacznego!

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje