Sałatka z bakłażanów

Jesienna propozycja.

Składniki:

Reklama

- 1 bakłażan,
- 1 duża cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 pomidory,
- 3 łyżki oleju,
- sól, pieprz, cukier,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- kilka listków natki pietruszki,

Przygotowanie:

Bakłażana pokroić na grube plastry, posolić go z obu stron i odstawić, aby puścił wodę (na ok. 0,5 h). Po tym czasie osuszyć go i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek, a następnie dorzucić bakłażana i jeszcze chwilę smażyć. Doprawić pieprzem, odrobiną cukru i sokiem z cytryny i podawać ułożony na pomidorach. Dekorować natką pietruszki.
Czas przygotowania 50 min. Przepis na 4 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | bakłażan | sałatki | bakłażany | potrawy wegetariańskie

Reklama

Wasze komentarze (0)

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje