Sałatka z brzoskwinią i winogronami

Zaskocz nią gości.

Składniki:

  • 2 żółte melony
  • mała kiść białych winogron
  • 2 brzoskwinie
  • pierś z kurczaka
  • świeży tymianek lub mięta
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • grubo mielony kolorowy pieprz

Przygotowanie:

1. Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, przypraw, smaż na rozgrzanym oleju 15 minut. Melony przekrój na pół, wyjmij łyżką pestki. Pozostały miąższ wydrąż, pokrój w kostkę, Winogrona przekrój na pół, obrane brzoskwinie w cząstki.

Reklama

2. Z kurczaka odsącz nadmiar tłuszczu papierowym ręcznikiem. Do wydrążonego melona wkładaj na zmianę mięso i owoce. Udekoruj listkami świeżego tymianku lub mięty. Podawaj jako przystawkę w upalny dzień lub danie śniadaniowe ze świeżą bułką.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje