Sałatka z dyni po węgiersku

Z kuchni węgierskiej.

Składniki:

Reklama

- 1 niewielka dynia (ok. 1 kg),
- ocet,
- 1 pęczek koperku,
- 1 filiżanka oleju,
- sól,
- 2 filiżanki kwaśnej śmietany

Przygotowanie:

Dynię obrać, rozkroić na pół, pestki usunąć łyżką, miąższ utrzeć na tarce o dużych otworach, posolić, polać 2 łyżkami octu i włożyć do salaterki. Kwaśną śmietanę wymieszać z lekko podgrzanym olejem i odrobiną octu i polać tym utartą dynię. Sałatkę posypać drobno posiekanym koperkiem.

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | sałatki | kuchnia węgierska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje