Sałatka z fig i buraka z orzechami pinii

Zdrowa i pożywna!

Składniki

  • 4 duże buraki
  • 100 g fig dużych owoców np. Bakalland
  • 70 g orzechów pinii np. Bakalland
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 łyżka sosu balsamico
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Buraki dokładnie myjemy i zwijamy w folię aluminiową. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut. Na sam koniec pieczenia dodajemy figi, pieczemy przez ok 5 minut. Gotowe buraki i figi studzimy i kroimy. Na talerzu układamy rukolę, pokrojone buraki i figi, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowane składniki polewamy miodem i sosem balsamico. Posypujemy orzechami pinii. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje