Sałatka z jajek i awokado

Wiosenna propozycja.

Składniki na 6 porcji:

- 6 jajek,
- 1 ząbek czosnku,
- 7 łyżek śmietany 16 proc.,
- 7 łyżek jogurtu naturalnego,
- 1 łyżka musztardy,
- sól, pierz, cukier,
- 15 łodyżek szczypiorku,
- 3 zielone cebulki,
- 2 młode sałaty rzymskie,
- 300 g pomidorków koktajlowych,
- 2 awokado

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Śmietanę, jogurt, musztardę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem. Warzywa i jajka pokroić, wszystkie składniki wymieszać i polać połową sosu. Resztę sosu podać osobno.

Reklama

Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 1340 kJ/320 kcal

Dowiedz się więcej na temat: jaja | sałatki | sałatka | Kuchnia świąteczna - Wielkanoc

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje