Sałatka z kaszą kuskus

Egzotyczna sałatka.

Składniki na 5 porcji:

Reklama

- opakowanie kaszy kuskus,
- kurkuma,
- sól,
- 2 łyżki oliwy,
- pieprz,
- pęczek dymki,
- 2 czerwone papryki,
- pęczek natki,
- 2 ząbki czosnku,
- kumin,
- sok z cytryny,
- kilka gałązek mięty,
- łyżka soku z limetki, - 30 dag jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

1. Kuskus wsypać do miski, dodać kukrkumę i odrobinę soli. Zalać wrzątkiem, tak aby woda przykrywała kaszę (1 cm). Wymieszać. Przykryć i odstawić na 5 minut.
2. Paprykę oczyścić, drobno pokroić. Opłukać natkę, posiekać. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę. Dymkę pokroić w talarki. Gotowy kuskus wymieszać z papryką, dymką i natką. Doprawić solą, pieprzem, kuminem i sokiem z cytryny. Jogurt doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i sokiem z limetki. Dodać posiekaną miętę. Sałatkę podawać z sosem jogurtowym.
Czas przygotowania: 25 minut
1 porcja: 250 kcal

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz sałatki? Wypróbuj też:

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | kuskus | kasza | sałatki | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje