Sałatka z kuskusem i mozzarellą

Świetny pomysł na kolację

Składniki dla: 2 -3 porcji

Składniki

  • Sałatka
  • koncentrat bulionu drobiowego np. Krakus
  • woda- 500 ml
  • kuskus- 1 szklanka
  • mini mozzarella- 10 szt.
  • grillowana brzoskwinia- 4 szt.
  • szynka szwarcwaldzka- 4 plastry
  • pestki dyni- 3 łyżki

Składniki - dressing

  • olej rzepakowy- 2 łyżki
  • sok z cytryny- 2 łyżki
  • miód- 1 łyżka
  • mięta, posiekana- 1 łyżka

Sposób przygotowania

W rondelku zagotuj koncentrat bulionu drobiowego Krakus z wodą.

Reklama

Do miski wsyp kuskus, zalej gorącym bulionem, zakryj (talerzykiem/przykrywką/folią), odstaw na 5 minut do napęcznienia, a następnie lekko ostudź.

W międzyczasie na suchej patelni podpraż drobno pokrojoną szynkę szwarcwaldzką oraz zgrilluj brzoskwinię pokrojoną na ćwiartki (około 2 minuty z każdej strony).

Przygotuj dressing z oleju, soku z cytryny, miodu oraz posiekanej mięty.

Wszystkie składniki- kuskus, mozzarellę, szynkę, brzoskwinię, dressing- wymieszaj ze sobą, a wierzch posyp pestkami dyni.


materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje