Sałatka z łososiem i winogronami

Lekka i smaczna

Czas przyrządzenia: ok. 35 minut

Składniki

  • opakowanie mieszanki sałat
  • 20 dag świeżego łososia w kawałku
  • kiść czerwonych winogron
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • olej do smażenia
  • kilka łyżek oliwy ziołowej
  • cytryna
  • sól grubo mielony pieprz

Sposób przygotowania

1. Łososia opłucz, osusz, pokrój na kilka mniejszych kawałków. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Smaż z obu stron na gorącym oleju. Osącz na talerzu. Gdy wystygnie, pokrój w kostkę. Skrop odrobiną soku z cytryny, posyp solą i pieprzem. 

2. Wymieszaj oliwę ziołową z sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Winogrona umyj, osusz, pokrój na połówki. Sałaty opłucz, osusz. Do dużej miski wsyp porwaną na drobne kawałki sałatę, winogrona, kawałki łososia. 

3. Sałatkę polej sosem, podawaj z chrupiącymi grzankami z serem. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje