Sałatka z marchewki

Pyszny dodatek do potraw.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 0,5 kg. marchewki,
- 10 dag rodzynek,
- 10 dag orzechów włoskich,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- szczypta soli,
- cukier,
- 1 łyżka oleju

Przygotowanie:

Marchewkę zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Rodzynki i pokrojone orzechy namoczyć oddzielnie w gorącej wodzie i odstawić na 15 minut. Orzechy i rodzynki odcedzić, połączyć z marchewką i doprawić solą, cukrem i olejem, wymieszać.
Czas przygotowania 20 min.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz sałatki? Wypróbuj też:

Więcej tutaj!

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | sałatki | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje