Sałatka z mozzarelli i marynowanych grzybków

Składniki: mozzarella w małych kulkach; garść rukoli; 4 łyżki grzybków marynowanych (opieńki, kurki, podgrzybki); 2 łyżki papryki marynowanej; 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku.

Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek; łyżka soku z cytryny; suszona bazylia; suszony tymianek; sól; pieprz.

Reklama

Przyrządzanie:

Składniki sosu połączyć ze sobą. Mozzarellę, grzyby, paprykę, rukolę i szczypiorek wymieszać w misce, polać sosem.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | sałatki | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje