Sałatka z roszponką

Dla dzieci po 3. roku życia.

Głównym składnikiem sałatki jest roszponka
Głównym składnikiem sałatki jest roszponka123RF/PICSEL

1. Warzywa, szczypiorek oraz jabłko umyj i osusz.

2. Roszponkę porwij na małe kawałki, a szczypiorek poszatkuj.

3. Jabłko przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. Wraz z rzodkiewkami drobniutko posiekaj.

4. Ogórek obierz i pokrój w drobniutką kostkę.

5. Kukurydzę odsącz na sitku.

6. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.

7. Majonez połącz z jogurtem naturalnym i polej sałatkę. Przed podaniem ponownie ją wymieszaj.

4 sposoby na sos do sałatkiInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas