Sałatka z roszponki, gruszek i gorgonzoli

Sałatka, którą przygotujesz błyskawicznie.

Składniki na 4 porcje:

- 400 g roszponki,
- 100 g sera gorgonzola,
- 80 ml oleju orzechowego,
- 100 ml białego octu balsamicznego,
- sól, pieprz, cukier
- 2 łyżki borówek (ze słoika)
- gruszka

Przygotowanie:

Roszponkę, pokruszony ser i pokrojoną w plasterki gruszkę, zalać sosem przygotowanym z oleju, 5 łyżek wody oraz octu, doprawionego solą, pieprzem i cukrem i zmieszanym z brusznicą.
Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 1300 kJ/310 kcal
Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 1300 kJ/310 kcal

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje