Sałatka z warzywami i pieczoną wołowiną

Sałatki są modne!

Przepis na 4 porcje:

Reklama

- 20 dag. pieczonej wołowiny (najlepszy jest rostbef ale może też być inna upieczona na miękko wołowina),
- 1 długi ogórek,
- pęczek dymki,
- 4 pomidory,
- puszka kukurydzy,
- sól, pieprz,
- 0.5 szkl. oleju

Przygotowanie:

Wołowinę pokroić w cienkie plastry, pomidory w cząstki, ogórka w półplastry, dymkę w talarki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki sałatki połączyć. Przyprawić solą i pieprzem, zalać olejem, wymieszać.
Czas przygotowania 20 min.

Lubisz sałatki? Wypróbuj też:

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | wołowina | sałatki | roastbef

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje