SAŁATKA ZE ŚLEDZIA A’LA MATJAS, SELERA NACIOWEGO I KORNISZONÓW

Przepis na pyszną sałatkę śledziową. Palce lizać!

Składniki

  • filety ze śledzia a’la Matjas np. FJØRD FISKURSSON
  • seler naciowy min korniszony
  • gruszka
  • cebula
  • czerwona
  • marchewka
  • szczypior
  • sezam czarny
  • musztarda francuska
  • majonez
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Filet ze śledzia i seler naciowy kroimy w grubszą kostkę.

Reklama

2. Gruszkę kroimy w kostkę, korniszony w grubsze plasterki, siekamy cebulę i szczypior, a marchewkę kroimy w julienne (bardzo cienkie paski).

3. Wszystkie składniki przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Dodajemy ziarna sezamu (czarny uatrakcyjni danie), łyżkę musztardy francuskiej i majonezu.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje