Sałatka ze szpinakiem, parmezanem, żurawiną i chrupiącymi ziarnami

Zdrowie na talerzu.

Składniki:

  • Szpinak „baby” 1 opakowanie
  • Ser parmezan 150 g
  • Chrupiąca sałatka np. Bakalland 100 g
  • Żurawina suszona np. Bakalland 100 g
  • Sól i pieprz
  • Sok z żurawiny 1 łyżka
  • Ocet balsamiczny 1 łyżka
  • Ocet winny 1 łyżka
  • Sos sweet chilli 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek 3 łyżki

Przygotowanie:

1. Szpinak myjemy, parmezan delikatnie kruszymy na kawałki. Dodajemy suszoną żurawinę. Przygotowujemy w osobnej miseczce sos i po kolei mieszamy: oliwę z oliwek, sól, pieprz, ocet winny, sok z żurawiny, sos sweet chilli i ocet balsamiczny.

Reklama

2. Szpinak polewamy sosem, posypujemy Chrupiącą sałatką i delikatnie mieszamy. Możemy serwować z grzankami z żytniego pieczywa.


materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje