Sałatka ziemniaczana

Dla wielbicieli sałatek.

Przepis na 6 porcji:

Reklama

- 0.5 kg. ziemniaków ugotowanych w mundurkach,
- 0.5 główki małej kapusty włoskiej,
- 3 pomidory,
- 3 strączki różnokolorowej papryki,
- 4 ogórki kiszone,

Sos:

- 2 ząbki czosnku utarte z solą,
- pęczek siekanego kopru,
- 2 łyżki octu winnego,
- pieprz,
- 0.5 szkl. oleju

Przygotowanie:

Ziemniaki pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować, posypać solą i ugnieść. Pomidory i paprykę pokroić w kostkę, ogórki w plasterki. Składniki sałatki wymieszać. Ocet przyprawić solą i pieprzem, dodać czosnek, ucierając dolać olej. Dosypać koperek. Sosem zalać sałatkę.
Czas przygotowania 0.5 h.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz sałatki? Wypróbuj też:

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | sałatki | ziemniaki | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje