Sałatkowy zwierzyniec

Czas ok. 30 minut; porcja – 420 kcal, 6 porcji.

Wypróbuj przepis!
Wypróbuj przepis!123RF/PICSEL

1. W garnku zagotuj 2-3 litry wody z solą. Wrzuć makaron i ugotuj do miękkości według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostaw do osączenia. Przełóż do miski, skrop olejem, wymieszaj.

2. Groszek ułóż na sicie, sparz wrzątkiem, pozostaw do ocieknięcia. W rondelku rozgrzej łyżkę masła. Wrzuć rozmrożony groszek, krótko podduś. Zdejmij z ognia, dopraw solą. Ostudź.

3. Pomidorki koktajlowe opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, przekrój na połówki. Szynkę pokrój w plastry, a potem w paseczki.

4. Do miski wsyp ugotowany i ostudzony makaron. Dodaj groszek, szynkę oraz połówki pomidorków, wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Skrop olejem, raz jeszcze starannie wymieszaj.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas